Koulutus

Apollonia / Koulutus / Apollonia Symposium Prekurssi: Orthodontic space closure and opening scenarios | Dr. Ute Schneider-Moser & Dr. Lorenz Moser | Jyväskylä & Webinaari

Apollonia Symposium Prekurssi: Orthodontic space closure and opening scenarios | Dr. Ute Schneider-Moser & Dr. Lorenz Moser | Jyväskylä & Webinaari (70324)

Aika

21.3.2024, klo 13.00 - 17.00

Kesto

4 h

Paikka

Jyväskylän Paviljonki ja webinaari
Lutakonaukio 12
40100, Jyväskylä

Hinta

250 € (ALV 0%) 21.2.2024 saakka
280 € (ALV 0%) 22.2.2024 alkaen
-50% Erikoistuvat hammaslääkärit
0 € opiskelijat (paikkoja rajoitettu määrä)

Ilmoittaudu viimeistään

21.3.2024

Luonne

Hybridi

Toteutusmuoto

Lähikoulutus/tilaisuus ja webinaari

Täydennyskoulutuspisteet


Järjestäjä

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry

Kohderyhmä

Hammaslääkärit

Tavoite

Kurssin käytyäsi osaat soveltaa yksinkertaista, mutta tehokasta biomekaniikkaa laajojenkin hammaspuutosten sulkemiseksi. Kurssilla havainnollistetaan, kuinka todella hyvän ja pysyvän hoitotuloksen saavuttaminen yläetualueella edellyttää samanaikaista alaetualueen huomioimista ja monialaisen hammashoitotiimin yhteistyötä. Kurssi tarjoaa eväitä omaan kliiniseen hoitotyöhön vaikuttavalla ja innostavalla tavalla.

Sisältö


Erinomaisista kliinisistä hoitotuloksistaan tunnetut ja kokeneet luennoitsijat keskittyvät tällä kurssilla etuhammasalueen erityistilanteiden oikomishoidollisiin hoitoratkaisuihin, kun ongelmana on synnynnäinen hammaspuutos, trauman jälkitila tai hampaan kehityksellinen anomalia. Kurssilla esitetään perusteet sille, miksi puuttuvan tai menetetyn hampaan kohdalla paras hoitoratkaisu on sulkea aukko oikomishoidollisesti. Toisaalta kuvataan ne kliiniset tilanteet, joissa aukonsulkua ei suositella ensisijaisena hoitovaihtoehtona.

After the course you


  • Have understood that orthodontic space closure is the preferred treatment option for patients with missing teeth.

  • Are able to differentiate for which clinical scenarios orthodontic space closure may NOT be the most appropriate approach.

  • Can apply simple but efficient biomechanics to orthodontically close even large edentulous spaces.

  • Have understood that patients treated by orthodontic space closure for missing teeth in the aesthetic zone still require an interdisciplinary team to achieve a truly great result.

  • Will more than ever consider the importance of the lower aesthetic zone for achieving maintainable treatment results.


Ute Schneider-Moser valmistui hammaslääkäriksi 1985 Saksan Mainzissa, mutta on koko ammattiuransa ajan vaikuttanut Italiassa ja erikoistunut Ferrarassa ortodontiaan vuonna 2010. Hän on useissa ortodonttijärjestöissä aktiivinen ja monin tavoin palkittu kollega. Hän luennoi säännöllisesti Ferraran ja Pennsylvanian yliopistoissa ja toimii vuonna 2024 SIDO:n (Società Italiana di Ortodonzia) puheenjohtajana. Hänen julkaisunsa painottuvat kurssin teemoihin liittyen hammasanomalioihin ja -puutoksiin sekä näiden hoitovaihtoehtoihin ortodontisesta ja monialaisesta näkökulmasta.

Lorenz Moser valmistui hammaslääkäriksi ja erikoistui ortodontiaan Itävallassa Innsbruckissa. Hän on toiminut 35 vuotta yhdessä Ute Schneider-Moserin kanssa samalla yksityisellä, ortodontiaan erikoistuneella klinikalla Bolzanossa, Italiassa. Hän toimii luennoitsijana Ferraran yliopistossa ja on ollut merkittävissä rooleissa sekä Angle Societyssa että EBO:ssa (European Board of Orthodontics). Vuonna 2021 hänet nimitettiin Accademia Italiana di Ortodonzia´n kunniajäseneksi. Julkaisuja hänellä on ortodontisesta aukonsulusta ja varhaishoidosta.

Ohjelma

Luennot

to 21.3. Apollonia Symposium Precourse 2024

13:00 - 13:30
Registration and technical check up
13:30 - 15:00
Congenitally missing teeth in the aesthetic zone TODAY: is space closure always the better option?
15:00 - 15:30
Coffee break
15:30 - 17:00
Dental impaction, dilaceration, fusion and trauma in the anterior maxilla: what now?

Lisätiedot

Kurssin kieli on englanti. Tapahtuma järjestetään hybridinä. Luentoja ei tallenneta.

Apollonian koulutustoimisto

koulutus@apollonia.fi
p. 09 6803 120