puh. + 358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi
Käyttäjätunnus (sähköpostiosoite):  Salasana:  › Salasana hukassa? Pyydä uusi täältä
› Kirjaudu sisään

Säteilysuojelua verkossa: Moduulit I – IV/IV | HOITOHENKILÖKUNTA Tarjouspaketti (58521)

Aika

4.1.2021 - 30.11.2021

Paikka

Optima verkko-oppimisympäristö

Hinta

505€ (norm. 645€, sis.ALV 24%)

Ilmoittaudu viimeistään

30.11.2021

Luonne

Verkkokurssi

Erikoisala

Täydennyskoulutuspisteet

20

Järjestäjä

SHS-Kustannus Oy

Kohderyhmä

Hammaslääkärit, hoitohenkilökunta

Sisältö

Suomen voimassa oleva säteilylaki (859/2018) päivitettiin vuonna 2018, jonka rinnalla annettiin myös Sosiaali- ja terveysministeriön asetus (1044/2018) sekä Valtioneuvoston asetus (1034/2018). Suomessa säteilyn käyttöä valvova viranomainen on Säteilyturvakeskus (STUK). STUK antaa säteilyn käyttäjiä sitovia määräyksiä, jotka ovat käytännön säteilyturvallisuustoiminnan keskeinen pohja terveydenhuollossa.

Säteilyn käyttöön osallistuvilla suunterveydenhuollon työntekijöillä on edellä mainittuihin lainsäädäntöön ja määräyksiin perustuen velvoite osallistua säteilysuojelukoulutukseen ja ylläpitää säteilysuojelutietämystään. Säteilyn käyttöön osallistuvan hammaslääkärin täydennyskoulutuksen tulee viiden vuoden jaksoissa sisältää ainakin 20 tuntia säteilysuojelukoulutusta. Säteilyturvallisuusvastaavana toimivan on tämän lisäksi saatava säteilysuojelun täydennyskoulutusta vähintään 10 tuntia viiden vuoden aikana. Röntgenhoitajalle täydennyskoulutusvelvoite on 40h/5v, säteilyn käyttöön osallistuvalle suuhygienistille ja hammashoitajalle 20h/5v.

Kaikille moduuleille yhteiset tavoitteet:
• kerrata perus- ja jatkokoulutukseen sisältyvät olennaiset säteilysuojeluasiat
• tietää suun terveydenhuollossa säteilyn käyttöalalla tapahtuneet muutokset
• tietää uusien tutkimus- ja hoitokäytäntöjen ja radiologisten laitteiden kehityksen edellyttämät säteilysuojelunäkökohdat
• tietää säteilylainsäädännön ja suositusten muutokset
• päivittää säteilylle altistavista tutkimuksista ja toimenpiteistä aiheutuva säteilyaltistus- ja säteilysuojelutiedot
• tietää uusimmista säteilyn vaikutuksista

Tavoite

TARJOUS! Saat säteilysuojelun neljän moduulin verkkokurssikokonaisuuden tarjoushintaan 505€ (norm. 645€, sis. Alv 24%), kun ostat kerralla koko paketin.

Apollonian säteilysuojelun verkkokoulutus on laadittu neljäksi erilliseksi moduuliksi, joiden suorittaminen vastaa laajuudeltaan säteilysuojelun täydennyskoulutusvaadetta (20 tuntia:
Säteilysuojelun moduulit I-IV (normaalit hinnat, sis. Alv 24%):
• Säteilysuojelua verkossa I/IV: Säteilyfysiikka – 4/20 tuntia (140 €)
• Säteilysuojelua verkossa II/IV: Optimointi ja laadunvarmistus – 8/20 tuntia (225 €)
• Säteilysuojelua verkossa III/IV: Säteilyn biologiset vaikutukset – 4/20 tuntia (140 €)
• Säteilysuojelua verkossa IV/IV: Lainsäädäntö – 4/20 tuntia (140 €) 

Suoritusaikaa neljän moduulin läpikäymiseen on 2 kuukautta. Voit myös ilmoittautua yksittäiselle moduulille normaalilla hinnalla (huom! ilmoittauduthan tällöin kullekin moduulille erikseen). Oletko Apollonian jäsen? Tarjouspaketti Apollonian jäsenille 400€ (norm. 510€, alv 0%), ilmoittautumisnumero 11520.

Lisätiedot

Kunkin moduulin suoritusajaksi on arvioitu 2/4 tuntia sekä lisäksi 2/4 tuntia omatoimista opiskelua. Kaikkien moduulien suorittaminen vastaa laajuudeltaan säteilysuojelun täydennyskoulutusvaadetta (20 tuntia). Osaamisen arviointi tapahtuu tehtävien ja verkkotentin avulla. Kurssi suoritetaan Optima verkko-oppimisympäristössä. Kurssi on avattu sinulle, kun saat Apollonialta sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä ohjeet Optimaan. Suoritusaikaa neljän moduulin läpikäymiseen on 2 kuukautta.

Emme suosittele verkkokurssin suorittamista kännykällä, kurssialusta asettuu paremmin tietokoneen, läppärin tai padin näytölle. 

koulutus@apollonia.fi p. 09 6803 120