Tieto taidoksi - suun terveydeksi

Väitöskirja-apurahat

Apollonia / Apurahat / Väitöskirja-apurahat

Apollonian jäsenet voivat hakea apurahaa (2 000 €) väitöskirjan kuluihin. 1.7.2021 alkaen apurahahakemuksen voi jättää heti, kun väitöskirja on hyväksytty tiedekunnassa ja väitöspäivä päätetty. Apurahahakemus tulee tehdä Apollonian sähköisessä apurahajärjestelmässä kuukauden kuluessa väitöspäivästä.

Uudet käyttäjät rekisteröityvät apurahajärjestelmän käyttäjiksi ensimmäisellä kerralla. Apurahajärjestelmässä käyttäjätunnuksesi on Apollonian jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi. Järjestelmä neuvoo salasanan tekemisessä.

Apurahahakemukseen liitetään suomenkielinen väitöskirjakatsaus ja valokuva Hammaslääkärilehdessä julkaistavaa väitöskatsausta varten (alla linkki apurahajärjestelmään). Väitöskirja-apurahasta ei tarvitse tehdä selvitystä.

Ohjeet väitöskatsauksen laatimiseen:

  • Katsauksen pituus on 2 500 – 3 000 merkkiä välilyönteineen. Käytä fonttikokoa 12 ja riviväliä 2.
  • Esittele vain keskeiset menetelmät, tulokset ja johtopäätökset. Tutkimuksen yksityiskohtainen referointi ei ole tarpeen. Mainitse tekstin lopussa toimipaikka, jossa väitöstutkimus on tehty.
  • Huomioi katsauksessa yleisösi. Valtaosa Hammaslääkärilehden lukijoista on kliinistä työtä tekeviä hammaslääkäreitä. Mieti, millä tavoin tutkimusaiheesi on heidän kannaltaan merkityksellinen. Miten tämän tutkimuksen avulla saatu tieto hyödyttää nyt tai mahdollisesti tulevaisuudessa potilaita tai kliinikkoa?
  • Otsikoi katsauksesi. Väitöskirjan nimi ei yleensä sovi katsauksen otsikoksi. Pääotsikko on selkeä, napakka ja houkuttelee lukemaan. Väliotsikointia ei tarvita.
  • Liitä tekstin oheen seuraavat tiedot: väitöksen alkuperäinen otsikko, väitöstilaisuuden aika ja paikka, vastaväittäjän, kustoksen, esitarkastajien ja ohjaajien nimet ja oppiarvot sekä työpaikat.
  • Liitä mukaan myös väitöskirjan verkkojulkaisun osoite.
  • Väittelijän valokuva lähetetään JPG- tai TIFF-kuvatiedostona halutulla tavalla rajattuna. Kuvan minimikoko on 200 kt.

Hammaslääketieteen alaan kuuluvat väitöskatsaukset julkaistaan Suomen Hammaslääkärilehdessä. Muita Apollonian jäsenten väitöstutkimuksia julkaistaan toimituksen harkinnan mukaan.

Väitöskirja-apurahan hakijaa pyydetään toimittamaan painettu väitöskirja postissa Apollonian toimistolle (Apollonia, Bulevardi 30 B 5, 00120 Helsinki). Väittelijä vastaa siitä, että painettu väitöskirja tulee perille Apollonian toimistolle (mm. riittävä postimaksu).

Apurahoja haetaan erillisessä apurahajärjestelmässä. Uudet käyttäjät rekisteröityvät apurahajärjestelmän käyttäjiksi ensimmäisellä kerralla. Apurahajärjestelmässä käyttäjätunnuksesi on Apollonian jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi. Järjestelmä neuvoo salasanan tekemisessä.

Hae väitöskirja-apurahaa

Lisätietoja:
Tiedetoimittaja Jenna Mendez, p. 040 758 2528, etunimi.sukunimi@apollonia.fi