puh. + 358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi
Käyttäjätunnus (sähköpostiosoite):  Salasana:  › Salasana hukassa? Pyydä uusi täältä
› Kirjaudu sisään

Opiskelijajäsenyys

Olet tehnyt loistavan ammattivalinnan! Hammaslääkärin ammatti tarjoaa paljon mahdollisuuksia toimia hyvin erilaisissa tehtävänkuvissa. Lisäksi ammattiin liittyy vahvasti elinikäisen oppimisen ajatus. Apollonia onkin Suomen suurin hammaslääkärien täydennyskoulutuksen järjestäjä. Koulutuksemme ovat sitoutumattomia, tutkimukseen pohjaavia ja pyrimme kouluttamaan monipuolisesti kaikilta hammaslääketieteen osa-alueilta.

Apollonian opiskelijajäseneksi kannattaa liittyä heti opintojen alussa.  Apollonian liittymismaksu vuonna 2022 on 15 euroa ja opiskelijan jäsenmaksu 0 euroa koko opintojen ajan.

Opiskelijajäsenyyttä voivat hakea suomalaisissa yliopistoissa hammaslääketieteen perustutkintoa suorittavat opiskelijat ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien.

Hae opiskelijajäseneksi

Opiskelijajäsenen jäsenedut

 • Saat kutsun opiskeluaikanasi opiskelijaohjelman tapahtumiin (ks. tarkemmin alla). Korvaamme myös matka- ja majoituskuluja.
 • Voit hakea Apollonian apurahoja.
 • Voit osallistua maksutta Apollonian luentokursseille sekä verkkokursseille (ei hands on -kursseille). Kurssihaku löytyy täältä.
 • Voit liittyä myös jaostojen opiskelijajäseneksi.

Apollonian muut jäsenedut löydät täältä, mm. Omena-hotellin edullinen jäsenhinta kannattaa tsekata Jäsenen Extranet-sivulta (vaatii kirjautumisen) kun olet matkustamassa kotimaassa.

Tulevat tapahtumat – Merkkaa kalenteriin!


KEVÄT 2022

 • 4. vsk, Apollonia Symposium Turku, pe-la 18.-19.3.2022
 • 3. vsk, koko päivän UUSI tilaisuus Helsingissä, perjantaina 22.4.2022

SYKSY 2022 

 • 1. vsk, Apollonian illallis-Infot: 6.10.2022 Helsinki, Turku ja Oulu |
  ja 20.10. Kuopio
 • 2. ja 5. vsk, Hammasläkäripäivät 10.-12.11.2022, Helsinki, Messukeskus > Opiskelijatilaisuudet torstaina 10.11.2022

KEVÄT 2023

 • 4. vsk kutsutaan Apollonia Symposiumiin Tampereelle 17.-18.3.2023
 • 3. vsk koko päivän opiskelijatilaisuus  Helsingissä 21.4.2023
 • Nuorten hammaslääkärien päivä 28.4.2023, Helsinki, Botta

Opiskelijaohjelma

Apollonialla on yhdessä Suomen Hammaslääkäriliiton kanssa koordinoitu Opiskelijaohjelma.  Tapahtumiin kutsutuille opiskelijoille korvataan matkat voimassaolevan matkakorvauskäytännön mukaisesti sekä yhden yön majoitus Apollonian tai Liiton osoittamassa hotellissa. Matkakorvauksista annetaan ohjeet tapahtumakohtaisesti.

Liity myös liittoon! Toteutamme 2.-5. vuosikurssin tapahtumat yhteistyössä Hammaslääkäriliiton kanssa. Osallistuminen opiskelijatapahtumiimme edellyttää kummankin järjestön jäsenyyttä (pl 1. vuosikurssin tilaisuudet), joten tarkista, että olet myös liiton jäsen (jäsenyys on maksuton). Liiton jäseneksi pääset liittymään täältä!

Vuoden opiskelija -palkinnot

Apollonia jakaa vuosittain toukokuussa Vuoden Opiskelija -palkinnot.

Palkinnon saajat valitsevat yliopistojen hammaslääketieteen laitokset. Vuoden opiskelija -palkinnon tarkoituksena on lähentää valmistuvia hammaslääkäreitä tieteelliseen järjestöön ja samalla korostaa akateemiseen ammattiin liittyvää uuden tiedon tuottamis- ja/tai omaksumisvelvollisuutta. Palkintoon kuuluvat Apollonian kunniakirja ja 1 000 euron kannustuspalkinto.

Tuki opiskelijajärjestöille

Apollonia tukee opiskelijatoimintaa opiskelijajärjestöjen (Kandiseurat ja SHOL) kautta vuosittaisilla avustussummilla. Avustusperusteet on sovittu yhdessä Hammaslääkäriliiton kanssa, ja muita avustuksia ei jaeta.

Vuoden 2022 toiminta-avustukset tulee toimittaa osoitteella milla.tanskanen(at)apollonia.fi. Vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi laitetaan vuoden 2021 toimintakertomus, tilinpäätös sekä vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja budjetti. Hakemuksesta tulee käydä ilmi Apollonian rooli toiminnassa.

Apurahat opiskelijoille

Opiskelijajäsenenä voit hakea Apollonian apurahoja. Tutustu apurahoihin, hakuohjeisiin ja myöntöperusteisiin täällä!

Kaikkia apurahoja haetaan verkkolomakkeella Apollonian apurahajärjestelmässä. Järjestelmässä on ohjeet hakulomakkeiden täyttämiseen.

Tutkimusapurahojen hakuaika on lokakuussa. Seuraa Hammaslääkärilehden ja Apollonian verkkosivujen ilmoituksia. Tutkimusapurahat julkistetaan Apollonia Symposiumin yhteydessä maaliskuussa.

Kongressiapurahoja voit hakea jatkuvasti vuoden ympäri vuoden. Jäsen voi joka toinen vuosi saada kongressiapurahan posterin tai suullisen esityksen esittämiseen kansainvälisessä tieteellisessä kongressissa. Matka-apurahan suuruus on Eurooppaan suuntautuvilla matkoilla 1 200 € ja Euroopan ulkopuolelle 2 000 €. Matka-apurahahakemuksen tulee olla toimitettuna ennen matkaa. Päätös hyväksymisestä voi näin ollen tulla vasta matkan jälkeen.

Valmistumisen jälkeen

Valmistumisen jälkeen jäsenyys muuttuu ilman eri hakemusta Apollonian varsinaiseksi jäsenyydeksi. Opiskelijoilta ei peritä valmistumisvuodelta jäsenmaksua, vaan varsinaisen jäsenen jäsenmaksu astuu voimaan seuraavan vuoden alusta. Jäsenstatus muuttuu kuitenkin valmistumisen jälkeen varsinaiseksi jäseneksi eli koulutuksista tulee maksaa täysi maksu.

Muista päivittää sähköposti- ja osoitetiedot valmistumisen lähestyessä! Lähetä postia os. jasenasiat@apollonia.fi

Opiskelijatoiminnan yhteyshenkilöt Apolloniassa

Koulutuskoordinaattori Milla Tanskanen, tradenomi
p. 0400 96 1292
– opiskelijatoiminnan käytännön järjestelyt ja suunnittelu

etunimi.sukunimi@apollonia.fi