Huomionosoitukset

Juhlamitalin saajat Apollonia Symposiumissa 2017 Finlandia-talolla. Kuva: Ismo Henttonen.

Apollonia myöntää vuosittain palkintoja, mitaleja ja ansiomerkkejä kunnianosoituksena ja kiitoksena hammaslääketieteen ja seuran eteen tehdystä työstä.

Palkinnot

Apollonian merkittävin palkinto on Apollonia-palkinto, joka on kunnianosoitus ansiokkaasta hammaslääketieteellisestä tutkimustyöstä. Ensimmäinen Apollonia-palkinto myönnettiin vuonna 1997 ja niitä on jaettu yhteensä 11 kertaa. Palkinto on arvoltaan 10 000 € ja palkinnon myöntää Apollonian hallitus.

Vuoden kouluttaja -palkinto on tunnustus ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kouluttajan työstä. Palkintoa on ajettu vuodesta 1987. Palkinnon (3000 €) myöntää Apollonian Koulutustoimikunta.

Vuoden opiskelija -palkinto (1000 €). myönnetään vuosittain yhdelle opintonsa päättävälle opiskelijalle jokaisessa hammaslääketieteellistä perusopetusta tarjoavassa yliopistossa. Opinoissaan hyvin menestyneet palkittavat valitsee kukin hammaslääketieteen opinahjo.

Apollonia palkitsee vuosittain hammaslääketieteen perusopintoihin liittyvän syventävien opintojen työn ja hammaslääketieteen erikoistumisopintoihin liittyvän kirjallisen työn, joka on julkaistu Suomen Hammaslääkärilehdessä tieteellisten artikkelien sarjassa. Palkintojen saajat valitsee Apollonian hallitus edellisenä vuonna julkaistujen artikkelien joukosta ja palkinnot ovat arvoltaan 500 €.

Mitalit

• Matti Äyräpään mitali (70 v.) 1922
  • Juuso Kivimäen mitali (70 v.) 1963
  • Seuran 75-vuotisjuhlamitali 1967
  • Mauri Pohdon mitali (70 v.) 1975
  • Yrjö Veli Paateron mitali 1982
  • Arje Scheinin mitali 1987
  • Seuran 100-vuotisjuhalmitali 1992
  • Apollonian 125-vuotisjuhlamitali 2017

Apollonian ansiomerkit

Apollonian kultainen ansiomerkki voidaan myöntää Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian jäsenelle ja myös Apolloniaan kuulumattomalle henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti hammaslääkärikunnan hyväksi vähintään kymmenen vuotta, josta viisi vuotta Apollonian luottamustehtävissä.

Apollonian hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian jäsenelle ja myös Apolloniaan kuulumattomalle henkilölle, joka on toiminut luottamustehtävissä tai muuten ansiokkaasti Apollonian päämäärien hyväksi vähintään kuusi vuotta.

Apollonian pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian jäsenelle ja myös Apolloniaan kuulumattomalle henkilölle, joka on paikallistoiminnassa, luottamustehtävissä tai muuten toiminut Apollonian päämäärien hyväksi vähintään kolme vuotta.

Päätöksen ansiomerkin myöntämisestä tekee Apollonian hallitus.

Lisätiedot: Satu Muukkonen, etunimi.sukunimi@apollonia.fi, p. (09) 6803 1233