Tieto taidoksi - suun terveydeksi

Tietoa jäsenyydestä

Apollonia / Jäsenyys / Tietoa jäsenyydestä

Apolloniaan kuuluu varsinaisia jäseniä sekä opiskelija-, eläkeläis-, kunnia- ja kirjeenvaihtajajäseniä. Opiskelijajäsenyys kestää opintojen loppuun. Eläkeläisjäseneksi voi hakea eläkkeelle siirryttäessä. Kunnia- ja kirjeenvaihtajajäseniksi kutsutaan.

Vuonna 2024 vaalikokouksen määrittämä jäsenmaksu on 216 euroa ja liittymismaksu on 15 euroa. Opiskelija-, eläkeläis-, kunnia- ja kirjeenvaihtajajäsenyydet ovat maksuttomia. Lue lisää jäsenmaksusta ja alennusperusteista.

Hammaslääkärijäsenyys

Varsinaista jäsenyyttä voit hakea, jos olet lain mukaan saanut oikeuden harjoittaa hammaslääkärin ammattia Suomessa. Jäsenenä olet oikeutettu jäsenetuihin, joista merkittävin on jäsenhintainen täydennyskoulutus.  Lue lisää jäseneduista

Hakiessasi jäsenyyttä ja täyttämällä jäsenlomakkeen, annat suostumuksen tietojesi käyttämiseen jäsenasioittesi hoitamista ja koulutusten järjestämistä varten. Tiedot muodostavat jäsen- ja koulutusrekisterin. Lue lisää aiheesta Tietosuoja- ja rekisteriselosteet -sivulta.

Hae jäseneksi

Hallitus voi hyväksyä varsinaiseksi jäseneksi myös yhdistyksen tarkoituksia edistävän kotimaisen tai ulkomaisen henkilön, jos vähintään 15 jäsentä häntä kirjallisesti ehdottaa. Ehdokkaalta odotetaan näyttöä pitkäjänteisestä Apollonian tarkoitusten edistämisestä, jona tutkijoiden osalta voi toimia esim. kolmen vuoden yhtäjaksoinen alan piirissä työskentely ja asuminen Suomessa.

Jäsenhakemuksen liite suosittelijat (pdf)

Opiskelijajäsenyys

Opiskelijajäsenyyttä voivat hakea suomalaisissa yliopistoissa hammaslääketieteen perustutkintoa suorittavat opiskelijat ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien. Opiskelijajäsenyys muuttuu automaattisesti hammaslääkärijäsenyydeksi valmistumisen jälkeen. Uutta jäsenhakemusta ei tarvitse tehdä.

Hae opiskelijajäseneksi

Jäsenyyksistä päättää Apollonian hallitus kokouksissaan (ks. kokouspäivämäärät täältä).

Jaostojen jäsenyys

Apollonian jäsenet voivat hakea eri jaostojen jäsenyyttä kunkin jaoston hallitukselta vapaamuotoisella hakemuksella. Yhteydenotot joko suoraan jaoston puheenjohtajaan tai Apollonian toimistoon: jasenasiat@apollonia.fi

Eroilmoitukset kirjallisesti

Apollonian jäsenyydestä erotaan ilmoittamalla siitä kirjallisesti Apollonian hallitukselle joko sähköpostilla tai postitse:

Yhteystietojen päivittäminen Oma Apollonia -portaalissa

Jäsenet voivat itse päivittää yhteystietojaan kirjautumalla Oma Apollonia -portaaliin. Palvelun käyttäjätunnus on valitsemasi sähköpostiosoite ja salasana on järjestelmän luoma salasana.

Osoitteenmuutokset eivät välity Suomen Hammaslääkäriliiton ja Apollonian välillä. Ilmoitathan yhteystietojen muutokset molempiin järjestöihin erikseen.