Parodontologian jaosto

Parodontologian jaosto on perustettu vuonna 1960 ja sen tarkoituksena on edistää parodontologian alan kehitystä ja koulutusta sekä hoitaa yhteyksiä kansainvälisiin hammaslääkärijärjestöihin. Jaoston tulee myös toimia yhdyssiteenä parodontologiasta kiinnostuneiden hammaslääkäreiden välillä.

Jaostossa on 343 jäsentä (2/2019). Jaoston jäseneksi voi jaoston hallitus hyväksyä hakemuksesta Apollonian varsinaisen jäsenen. Jokainen jäsen voi niin halutessaan ilmoittautua ryhmään, joka hoitaa jaoston kansainvälisiä yhteyksiä. Ilmoitus tulee tehdä kirjallisesti jaoston hallitukselle.

Jäsenmaksu on 30 €.

Linkit:

The Finnish Society of Periodontology

The Finnish Society of Periodontology was founded in 1960 by 25 dentists interested in periodontology. Today, with its over 300 members (of those, 110 are members of EFP), the society plays an important role in promoting continuing education and training in periodontology and connecting the Finnish periodontal community with international periodontal societies.

The goal of the society is to increase the interest in periodontology among Finnish dentists as well as dental students. Besides the elective meeting, the Finnish Society of Periodontology organizes three meetings annually: a winter meeting, a spring seminar and an autumn seminar. Both national and international lecturers (most recent ones prof. Urs Brägger and prof. Andreas Stavropoulos) offer our members continuing education of high quality. During recent years, the society has granted one or two graduating students of each dental school for their achievements in clinical periodontology.

The Finnish Society of Periodontology is recognized internationally, being a full member of the European Federation of Periodontology since 1999.

Board of the Finnish Society of Periodontology
Professor Eija Könönen (President)
Dr. Barbara Tervahartiala (Vice President, EFP Representative)
Dr. Minna Mellin (Secretary)