Radiologian jaosto

Radiologian jaosto on perustettu vuonna 1982 ja sen tarkoitus on toimia radiologiasta kiinnostuneiden hammaslääkäreiden yhdyssiteenä ja ylläpitää radiologista tietoa ja kehittämistä. Jaoston jäsenmäärä on 71 (2/2019). Jaoston jäseneksi voi jaoston hallitus hyväksyä hakemuksesta Apollonian jäsenen.

Jäsenmaksu on 20 €.

Tavoitteet ja toiminta

Hammasradiologian viimeaikainen nopea kehitys – digitaalinen kuvantaminen, yleisradiologiasta tuttujen menetelmien soveltaminen hammaslääketieteessä, teleradiologian kehitys – on lisännyt jaoston merkitystä tiedon hankkijana ja jakajana.

Jaoston tavoitteena on pitää jäsenkunta ja muut kollegat ajan tasalla teknisen kehityksen etenemisestä, parantaa diagnostisia valmiuksia ja -taitoja. Tämä tapahtuu osin Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian täydennyskoulutuskurssien, osin omien kurssien ja kokousteemojen puitteissa. Jaosto kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Sääntömääräisten kokousten yhteydessä järjestetään luentoja, tapausseminaareja ja keskustellaan ajankohtaisista asioista.

Linkit: