Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Paras kongressiesitys palkitaan taas Hammaslääkäripäivillä

Paras kongressiesitys palkitaan taas Hammaslääkäripäivillä

Marraskuussa järjestettävillä Hammaslääkäripäivillä palkitaan jälleen paras kongressiesitys. Tapahtumassa on esillä myös perinteinen kongressiesitysten näyttely.

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian jäsenet ovat tervetulleita esittelemään tutkimustensa tuloksia messuille. Vuonna 2023–2024 kongressiapurahan saaneita muistutetaan vielä erikseen asiasta sähköpostilla.

Ilmoittautuminen alkaa elokuussa, ja se on auki 30.9. asti.

Vuoden 2024 näyttely järjestetään Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian osastolla. Esitykset koostuvat dioista ja suullisesta esityksestä, mutta suullinen esitys ei ole pakollinen.

Ajankohtaiselle ja mielenkiintoiselle kongressiesitykselle myönnetään 500 euron palkinto.

Kongressiesitystoimikunta valitsee kymmenen kongressiesityksen tiivistelmää, jotka julkaistaan Apollonian nettisivuilla ja Hammaslääkärilehdessä.

Viime vuonna kongressiesityksiä osallistui näyttelyyn 33.

Kaksipäiväinen tapahtuma

Tapahtuma säilyy kolmipäiväisenä, ja lauantain luentopäivän tilalle tulee kansainvälinen keskiviikko. Keskiviikon aikana kuullaan ulkomaisten asiantuntijoiden luentoja. Näyttely järjestetään torstaista perjantaihin.

– Vuoden 2023 Hammaslääkäripäivien luentovieraiden palautteessa nousi ensimmäistä kertaa vahvasti esille toive siirtää tapahtuma kokonaan arkipäiville. Lauantain luentovieraiden määrät ovat myös laskeneet vähitellen, minkä taustalla voi olla muun muassa kasvanut vapaa-ajan arvostus, Apollonian pääsihteeri Annamari Nihtilä kertoo.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna ”Yhdessä potilaan parhaaksi”, joka korostaa eri ammattiryhmien yhteistyötä ja potilaan tärkeää roolia suunterveydessä. Teema nousee eri tavoin esille laajoissa luentokokonaisuuksissa, joissa käsitellään esimerkiksi implanttihoitoja, esteettistä hammashoitoa, hammasperäisiä tulehduksia, hammastraumoja ja hoitoon pääsyä.

Hammaslääkäripäivät järjestetään tänä vuonna Messukeskuksessa 6.–8.11. Hammaslääkäripäivät 2024 kokoaa alan ammattilaiset kouluttautumaan ja tutustumaan alan näyttelyyn marraskuussa jo 85. kerran. Korona-aika muutti tapahtuman rakennetta, ja Messukeskuksen järjestämä näyttely muuttui kaksipäiväiseksi poikkeusvuosien jälkeen.

Järjestelyvastuu Messukeskukselle

Tänä vuonna Hammaslääkäripäivien järjestelyvastuuta on siirretty aiempaa enemmän Messukeskukselle. Messukeskus vastaa ilmoittautumisista, tarjoaa asiakaspalvelua ja neuvontaa sekä vastaa jälleen alan näyttelystä. Apollonian toimii toimeksiantajana ja tekee tiivistä yhteistyötä Messukeskuksen kanssa. Luento-ohjelmakokonaisuus on Apollonian asiantuntijoiden vastuulla.

Vuoden 2024 Hammaslääkäripäivien teema on Yhdessä potilaan parhaaksi – Tillsammans för patients bästa.

Apollonian jäsenten Early bird -hinta kolmelta päivältä on 460 euroa ja kahdelta 370 euroa. Yhden päivän lippu maksaa 275 euroa. Kaikki hintakategoriat löydät ilmoittautumissivulta. Early bird -hinnat ovat voimassa 30.9. asti.

Lisätietoja: Apollonian pääsihteeri Annamari Nihtilältä, etunimi.sukunimi@apollonia.fi, p. 050 569 7800.