Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Strategiasta työkalu Apolloniaan

Strategiasta työkalu Apolloniaan

Annika Nissinen

Apollonissa on käynnistynyt uuden strategian rakentaminen vuosille 2024–2028. Uusi strategia on valmistumassa syksyllä 2023, mutta vanha strategia ohjaa toimintaa vielä tämän vuoden loppuun.

Strategiaa rakennetaan yhä ydintoimintojen ympärille (tieteellinen toiminta, koulutustoiminta, julkaisutoiminta ja yhdistystoiminta). Uuteen strategiaan halutaan kerätä mukaan Apollonian eri toiminnoille tehdyt erilliset toimintastrategiat ja rakentaa yksi ylätason kokonaisuus.

Tavoitteena on tehdä strategiasta entistä selkeämpi niin jäsenille, luottamushenkilöille kuin toimiston työntekijöille ja sanoittaa asiat jokapäiväisen toiminnan sanoilla.

– On tärkeää, että meillä on selkeä kuvaus valinnoista ja tulevaisuuden tavoitteista. Strategian pitää muuttua toiminnaksi, tiivistää pääsihteeri Annamari Nihtilä.

Työ on vielä alussa, mutta työryhmässä on jo käyty keskustelua Apollonian arvoista ja pohdittu yhdistyksen vahvuuksia ja heikkouksia. Työn edetessä jäsenet pääsevät osallistumaan työhön vastaamalla jäsenkirjeen kautta lähteviin kysymyksiin.

Strategiatyöryhmää vetää varapuheenjohtaja Pekka Ylöstalo. Työryhmässä on mukana luottamushenkilöistä Anu Kiukkonen, Ritva Näpänkangas ja Mataleena Parikka ja toimistolta pääsihteerin lisäksi Satu Helin ja Kaisa Laukkanen.

Annika Nissinen

Teksti on julkaistu Hammaslääkärilehdessä 3/2023.