Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Kolme uutta kasvoa Apolloniassa

Kolme uutta kasvoa Apolloniassa

Apollonian pieni toimisto on saanut kolme uutta työntekijää: tiedetoimittaja Jenna Mendez aloitti marraskuun lopulla, järjestösuunnittelija Tiia Yli-Kankahila joulukuussa ja tiedetoimittaja Sanni Räsänen tammikuussa. Heidän matkassaan Apolloniaan tulee paljon monipuolista osaamista ja monenlaisia tarinoita.

Uusi järjestösuunnittelijan pesti Apolloniaan

Apolloniassa jouduttiin sanomaan näkemiin hallinnon assistentti Satu Muukkoselle viime syksynä, ja hänen tilalleen saatiin Tiia Yli-Kankahila uudella järjestösuunnittelija-nimikkeellä. Uusi tehtävä pitää sisällään erilaisia järjestöhallinnon töitä ja muovautuu vielä tekijänsä mukaan.

Kasvatustieteen maisteri Yli-Kankahila ehti jo tutustua Apollonian toimintaan määräaikaisena koulutuskoordinaattorina viime talvena ja piipahti sitten välillä töissä Aalto-yliopistossa.

– Hienoa jatkaa töitä organisaatiossa, jossa niin ikään arvostus tiedettä ja koulutusta kohtaan ovat keskiössä.

Yli-Kankahilalla on taskussaan myös konservaattorin tutkinto ammattikorkeakoulusta – hammaslääkärien instrumentit ovatkin hänelle tuttuja konservointialan töistä. Luovan ja monipuolisen osaajan vapaa aikakin kuluu käsitöiden ja maalausharrastuksen parissa, mutta myös pesäpallokentällä.

– Apollonian toimiston tiimi onkin juuri sopivan kokoinen – 12 henkilöä, aivan kuten pesäpallojoukkueessa.

Tiedetoimitukseen maailmanmatkaaja

Apollonian tiedetoimituksen pitkäaikainen tiedetoimittaja Laura Kimari tarttui marraskuussa uusiin haasteisiin ja tiedetoimittaja Vuokko Maria Nummi siirtyi viettämään eläkepäiviä. Tiedetoimittajan tehtävät otti vastaan nopealla perehdytyksellä Jenna Mendez. Hän on tehnyt aiemmin monipuolisesti toimittajan töitä monessa eri toimituksessa Suomessa sekä etänä maailmalta.

– Minulla on paljon energiaa ja pidän siitä, että saan tehdä monia eri asioita yhtä aikaa.

Juuri digitaalisen viestinnän osaamistaan päivittänyt Mendez haluaisi käyttää osaamistaan myös Apollonian digikanavien sisällön laajentamiseen.

– Haluaisin, että kanavista olisi entistä enemmän hyötyä kaikille niitä käyttäville asiantuntijoille.

Mendezin perhe on asunut viimeiset 11 vuotta ulkomailla: Yhdysvalloissa, Australiassa, Slovakiassa ja paluu Suomeen tehtiin Portugalista syksyllä. Kotona vauhtia pitävät yllä 2-vuotiaat kaksospojat ja heidän alakoulua käyvä isosiskonsa.

– Kolmen pienen lapsen äitinä vapaa-aikaa on tällä hetkellä vähän, mutta kun sitä löytyy, luen dekkareita ja nostan jalat ylös!

Toinen hammaslääkäri toimistolle

Uusin kasvo toimistolla on marraskuussa 2023 valmistunut hammaslääkäri Sanni Räsänen, joka työskentelee maanantaisin ja perjantaisin Apolloniassa. Uusia alkuja kasautui tammikuun toiselle viikolle kaksi, kun Räsänen tarttui myös uuteen kolmipäiväisen hammaslääkärin työhön.

Apolloniassa Räsänen on tiedetoimittajana, jonka työpöydällä on ensisijaisesti Terveysportin Therapia Odontologica -artikkelien läpikäynti ja päivittämien yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Apollonia ottaa vastuun Terveysportin hammaslääketieteen osiosta tämän vuoden aikana. 

– Olen innoissani, että uran alussa olevana nuorena kollegana minulle tarjoutui tällainen mahdollisuus. Pääsen yhdistämään useamman mielenkiinnon kohteeni!

Lomillaan Räsänen matkustaa mielellään ja harrastukseen liittyy myös ahkera vieraiden kielten opiskelu. ­– Lisäksi leivon, teen käsitöitä sekä urheilen vuodenajasta riippuen eri muodoissa.

Annika Nissinen, Hammaslääkärilehti 1/2024 26.1.2024