Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Terveysporttiin uusi Hammaslääkärin käsikirja

Terveysporttiin uusi Hammaslääkärin käsikirja

Apollonia ja Kustannus Oy Duodecim ovat aloittaneet yhteistyön Terveysportin hammaslääketieteen sisältöjen päivityksen tiimoilta, ja Hammaslääketiede ja suunterveys -tietokannan päivitys on alkanut Apolloniassa. Ensimmäiset päivitetyt artikkelit löytyvät nyt uudesta Hammaslääkärin käsikirjasta, joka on avattu vanhan Therapia Odontologican -tietokannan rinnalle. Samalla Hammaslääketiede-osion ulkoasu on muuttunut.

Terveysportin Hammaslääketiede-osion ulkoasu on muuttunut.

Terveysportin hammaslääketieteellinen tietokanta on keskeinen ja päivittäinen tiedon lähde kliinikoille ja opiskelijoille, ja artikkeleita avataan vuosittain noin 130 000 kertaa. Päivitystyön keskeinen tavoite on saattaa ajan tasalle Therapia Odontologica -tietokannan sisältö.

Laajassa Therapia Odontologicassa on kaikkiaan 1600 artikkelia, joista ensimmäisenä on lähdetty päivittämään eniten käytettyjä osa-alueita. Päivitysprojektissa artikkelien määrä vähenee jonkin verran, ja päivitetyt artikkelit siirretään uuteen Hammaslääkärin käsikirjaan.

Tietokannan päivitysvastuu siirtyi Apollonialle vuoden 2023 lopussa. Tekstien sisällöstä vastaa suuri joukko eri erikoisalojen asiantuntijoita. Kokonaisuudessaan Hammaslääkärin käsikirjan on tarkoitus valmistua kolmen vuoden aikana.

Hammaslääketiede-linkki Terveysportin etusivulla ohjaa vielä vanhaan tietokantaan muutaman viikon. Hammaslääketiede-osion yläosassa olevan infolaatikon linkistä pääsee uuteen tietokantaan.