Tiedotteet

Apollonia / Uutishuone / Tiedotteet / Kutsu medialle: Lääketieteellisellä tutkimuksella rakennetaan tulevaisuutta – Tervetuloa ensimmäiseen Äyräpää symposiumiin 11.4.

Kutsu medialle: Lääketieteellisellä tutkimuksella rakennetaan tulevaisuutta – Tervetuloa ensimmäiseen Äyräpää symposiumiin 11.4.

Äyräpää symposiumi – tiede, tutkimus ja tulevaisuus kokoaa yhteen suomalaisia lääke- ja hammaslääketieteen kärkiosaajia keskustelemaan tutkimuksen merkityksestä ja tulevaisuudesta.

Lääketieteellisen ja hammaslääketieteellisen tutkimuksen merkitys on kiistaton. Jokaisen suositeltavan hoitotavan ja sovelluksen takana on valtava määrä tutkimustyötä. Äyräpää symposiumissa keskustellaan tieteen ja tutkimuksen merkityksestä lääketieteelle ja hammaslääketieteelle, väestön terveydelle ja yhteiskunnalle sekä pohditaan tutkimuksen tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lääkäriseura Duodecim ja Hammaslääkäriseura Apollonia.

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi tapahtumaan to 11.4. klo 12–16, Finlandia-talolle (Mannerheimintie 13 e, Helsinki). Tilaisuus pidetään A-salissa, sisäänkäynnit M1 ja K1. Ilmoittautumiset 10.4. mennessä osoitteeseen annika.nissinen@apollonia.fi.

Ohjelma:
12.15  Avaus, Apollonian hallituksen pj Liisa Suominen ja Duodecimin hallituksen pj Leo Niskanen
12.30  Lääketieteen perustutkimuksesta käytäntöön – mitä hyötyä on tutkimuksesta, prof. Juha Kere
13.00  HPV pään ja kaulan alueen syövissä – hypoteesista yksilölliseen hoitoon, prof. emerita Stina Syrjänen
13.30  Miksi terveydenhuoltojärjestelmän pitää panostaa tutkimukseen? LL, VTM Aki Lindén
14.00  Kahvitauko
14.40  Äyräpäästä tulevaisuuteen -paneeli
Vetäjinä: emeritusprofessori Kimmo Kontula ja päätoimittaja Jukka Ruukki
Keskustelemassa: akateemikko Irma Thesleff, kansliapäällikkö (OKM) Anita Lehikoinen, kansliapäällikkö (STM) Päivi Sillanaukee, akateemikko Sirpa Jalkanen, prof. emeritus Kyösti Oikarinen, dos. Erika Jääskeläinen ja HLT Tarja Tanner

Symposiumin nimessä on oikeutetusti Äyräpään nimi. Lääkäri ja hammaslääkäri Matti Äyräpää, oli perustamassa sekä Lääkäriseura Duodecimia 1881 että Hammaslääkäriseura Apolloniaa 1892. Hänen mukaansa nimetty ensimmäinen Äyräpää -palkinto jaettiin suomalaiselle lääketieteen tutkijalle 50 vuotta sitten 1969 ja Apollonia-palkinto myöhemmin 1997. Palkinnot peilaavat osaltaan tutkimuksen historiaa ja ovat samalla kiinni ajassa.

Lisätietoja:
Viestinnän ja markkinoinnin koordinaattori (Duodecim) Susanna Huuskonen, p. 09 6188 5290, susanna.huuskonen (at) duodecim.fi
Tiedottaja (Apollonia) Annika Nissinen, p. 040 779 6435 annika.nissinen (at) apollonia.fi

Lue lisää tapahtumasta ja puhujista tapahtumasivulta