Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Ensimmäinen Äyräpää symposiumi järjestetään 11.4. – ilmoittaudu nyt!

Ensimmäinen Äyräpää symposiumi järjestetään 11.4. – ilmoittaudu nyt!

Tervetuloa ensimmäiseen Äyräpää symposiumiin – tiede, tutkimus ja tulevaisuus 11.4.2019 klo 12.15–17.00 Finlandia-talolle. Symposiumi kokoaa Apollonian ja Duodecimin jäsenet yhteen pohtimaan hammaslääketieteen ja lääketieteen tulevaisuutta sekä alan tutkimustyön merkitystä.

Symposiumi Äyräpään jalanjäljissä

Apollonian ja Duodecimin yhteissymposiumi kantaa oikeutetusti lääkäri ja hammaslääkäri Matti Äyräpään nimeä. Hän oli perustamassa sekä Lääkäriseura Duodecimia 1881 että Hammaslääkäriseura Apolloniaa 1892.

Äyräpään mukaan on nimetty arvostettu Duodecimin jakama Äyräpää-palkinto, joka myönnetään suomalaiselle lääketieteen tutkijalle vuosittain. Ensimmäinen Äyräpää-palkinto jaettiin 50 vuotta sitten 1969. Suomalaisen hammaslääketieteen vastaava palkinto, Apollonia-palkinto, jaettiin ensimmäisen kerran 1997. Äyräpää symposiumi juhlistaa myös näillä kahdella palkinnoilla palkittuja tutkijoita ja palkintojen takaa löytyvää valtavaa tutkimuksen määrää.

Symposiumi nostaa esille tieteen ja tutkimuksen merkitystä lääketieteelle, väestön terveydelle ja yhteiskunnalle sekä keskustelee tutkimuksen tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Luennoimassa on alan suomalaisia huippututkijoita: Juha Kere, Stina Syrjänen ja Aki Lindén. Paneelikeskusteluun osallistuu akateemikko Irma Thesleffin ja akateemikko Sirpa Jalkasen lisäksi nuoren polven tutkijoita ja alan vaikuttajia.

Tutustu ohjelmaan tapahtumasivulla.

Varaa paikkasi ajoissa

Tilaisuus on maksuton ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemman ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät tapahtumasivulta.

Ilmoittaudu Äyräpää symposiumiin

Tervetuloa!