Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Hammaslääkäripäivät mukautuu koronatilanteeseen – osallistumismahdollisuus paikan päällä ja etäyhteydellä

Hammaslääkäripäivät mukautuu koronatilanteeseen – osallistumismahdollisuus paikan päällä ja etäyhteydellä

Hammaslääkäripäivät järjestetään tänäkin vuonna 12.-14.11., mutta tapahtuma muuttuu hybriditapahtumaksi, mikä mahdollistaa osallistumisen sekä paikan päällä että verkossa. Näin varaudutaan covid-19-epidemian tuomaan epävarmuuteen ja tarjotaan mahdollisimman monelle mahdollisuus osallistua suurtapahtumaan.

Marraskuun osalta koronatilanne on vielä kaikille kysymysmerkki, mutta nyt tehdyillä päätöksillä halutaan varmistaa tapahtuman muuntautumiskyky. Koronaepävarmuus huomioidaan miettimällä erilaisia skenaarioita marraskuun tilanteesta.

Toiveena tällä hetkellä on, että tapahtuman pääpaino on tapatumapaikalla Messukeskuksessa. Lisäksi varaudumme tarjomaaan suoran verkkolähetyksen luennoilta niille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua paikan päällä. Jos tapahtuma paikan päällä jouduttaisiin perumaan kokonaan koronatilanteen vuoksi, mahdollistaisi hybriditapahtuma myös virtuaalisen tapahtuman järjestämisen.

Koulutustoimikunta selvittää parhaillaan sitä, mitkä luennot voidaan lähettää suorana verkkolähetyksenä, ja tiedot kootaan elokuun aikana.

Ilmoittautuminen on käynnissä ja ilmoittautumislomakkeella voit valita osallistumismuodon (paikan päällä vai etänä). Tapahtuman hinnoittelua muutettiin vielä ilmoittautumisten avauduttua siten, että osallistuja voi samalla hinnalla valita osallistuuko paikan päällä vai etäyhteydellä. Myös luentolippuun kuuluvat lounaat jätettiin pois.

Näyttely vahvistuu verkossa

Näytteilleasettajien fyysisen messuosaston rinnalle tehdään myös vahva verkkototeutus, jossa yritykset voivat sekä kohdata asiakkaita että esitellä tuotteitaan ja palveluitaan kiinnostavalla tavalla visualisuutta unohtamatta. Verkkototeutukseen osallistuminen pyritään pitämään yrityksille vaivattomana ja ketteränä tapana tavoittaa uusia asiakkaita ja saada omille tuotteille hyvää lisänäkyvyyttä.

Apollonia testaa tapahtumasovelluksesta ja Viestiseinästä tutun Prospectumin ProspectumLIVE-alustaa syyskuussa Mainio Startti -tapahtumassa. Alustalle rakentuu tapahtuma, josta löytyy tuloaula, luennot ja virtuaalisia näyttelytiloja. Näiden kokemusten pohjalta rakennetaan verkkototeutus Hammaslääkäripäivien näyttelylle.

Turvallisuuteen satsataan monin tavoin

Hammaslääkäripäivien osalta halutaan tässä vaiheessa tarjota mahdollisuus odotettuihin kohtaamisiin paikan päällä. Kaikilla on tarvetta kasvokkain kohtaamisille ja kärkenä tapahtumasuunnittelussa on kaikkien osallistujien turvallisuuden takaaminen.

Apollonia ja Messukeskus noudattavat tapahtuman toteuttamisessa viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Messukeskuksessa työstetään keinoja, joiden avulla voidaan varmistaa, että tapahtumiin tuleminen syksyllä on turvallista.

Messukeskus on lähtökohtaisesti suunniteltu isojen tapahtumien pitopaikaksi, ja turvallisuusasiat on huomioitu jo tilojen suunnittelussa. Messukeskuksessa on useita sisäänkäyntejä, ja väljissä tiloissa on mahdollista esimerkiksi paisuttaa käytössä olevaa hallitilaa, noudattaa turvavälejä, porrastaa sisäänpääsyä näyttelyyn ja reitittää kulkusuuntia. Jokaiselle tilalle on myös tehty tarkat turvavälisuunnitelmat. Luentosalien osalta varaudutaan luentosalien suurentamiseen ja turvavälien kasvattamiseen. Turvallisuus huomioidaan myös käytännön pienissä yksityiskohdissa, kuten ruokatarjoiluissa, käsihygieniassa ja siivouksessa.

Päivitämme tietoja järjestelyistä matkan varrella. Ajankohtaisen tiedon löydät tapahtumasivulta www.hammaslaakaripaivat.fi.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Hammaslääkäripäiville