Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Ienterveyspäivä 12.5.2020: “Sano EI verta vuotaville ikenille!”

Ienterveyspäivä 12.5.2020: “Sano EI verta vuotaville ikenille!”

Eurooppalaisen parodontologian kattojärjestön, European Federation of Periodontologyn (EFP), luotsaama ”Gum Health Day (GHD)” – ienterveyspäivä järjestetään jo seitsemännen kerran 12.5. yli 40 maassa ja kuudella mantereella – tämän vuoden poikkeusolosuhteista johtuen kuitenkin lähinnä virtuaalisesti.

Pandemiasta seurannut kiireettömän hammashoidon alasajo tullee myöhemmin ruuhkauttamaan hammashoitoloiden vastaanottoja, mikä entisestään korostaa omahoidon ja ennaltaehkäisevän hammashoidon merkitystä. Näin ollen tämän vuoden teeman mukaisesti sanokaamme EI vertavuotaville ikenille – jo nyt!

GHD-ienterveyspäivän tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta ienverenvuodon merkityksestä näkyvänä tulehdusoireena hampaan kiinnityskudossairauksissa ja hammasimplantteja ympäröivien kudosten tulehduksissa sekä kohdistaa erityistä huomiota kyseisten tautien ennaltaehkäisyyn, diagnostiikkakeinoihin ja hoitomahdollisuuksiin.

Lähtekäämme siis kaikki mukaan ja allekirjoittakaamme EFP:n manifesti parodontaaliterveyden puolesta. Tavoitteenamme on parantaa väestömme parodontaali- ja peri-implanttikudosten terveyttä – nyt sosiaalisen median avulla ja myöhemmin myös työpaikoilla, neuvoloissa, kouluissa, marketeilla ja toreilla! Työn tueksi on saatavilla mm. Suomen Hammaslääkäriliiton I Love Suu -materiaalia sekä Käypä hoito -suositukset:

Instagram livelähetys

GHD2020 Instagram livesessio: ‘Say NO to bleeding gums’ – 12.5.2020 klo 16:00 (CET) EFP:n Instagramissa @perioeurope.

Ienterveyspäivän haaste

Jaa sosiaaliseen mediaan valokuva tai lyhyt video (<15 sekuntia) aiheesta ”Näin pidän huolta ienterveydestäni“ ja käytä aihetunnisteita: #Ienterveyspäivä#GumHealthDay#GHD2020

Katso Mervi Gürsoyn video kampanjasta

 

Parodontologian jaoston hallituksen puolesta

Mervi Gürsoy