Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Kansainvälistä ienterveyspäivää ”Gum Health Day” vietetään 12.5.2019

Kansainvälistä ienterveyspäivää ”Gum Health Day” vietetään 12.5.2019

Eurooppalaisen parodontologian kattojärjestön, European Federation of Periodontologyn (EFP), luotsaaman ”Gum Health” -päivän toteutus laajenee Euroopan rajojen ulkopuolelle; kuudennen kerran järjestettävä teemapäivä toteutetaan nyt jo 45 maassa.

Suomalaisväestössä parodontaalisairaudet ovat valitettavan yleisiä. Hoitamattomana tauti johtaa palautumattomiin kudosvaurioihin, joista koituu merkittäviä toiminnallisia ja esteettisiä haittoja potilaalle. Siten ientulehduksen sekä peri-implanttimukosiitin ennaltaehkäisy ja hoito ovat keskeisessä asemassa estämään parodontiitin ja peri-implantiitin muodostumista. Tämän vuoden teeman ”Terveet ikenet, kaunis hymy” mukaisesti kampanjoinnin tarkoituksena onkin lisätä niin terveydenhuollon ammattilaisten kuin myös väestön tietoisuutta parodontaali- ja peri-implanttisairauksien ennaltaehkäisyn, varhaisdiagnostiikan ja -hoidon tarpeesta sekä korostaa parodontaaliterveyden merkitystä osana hyvää yleisterveyttä estetiikkaa unohtamatta.

Haasta työyhteisösi mukaan parantamaan väestömme parodontaali- ja peri-implanttikudosten terveyttä! Työn tueksi on saatavilla mm. Suomen Hammaslääkäriliiton I Love Suu -materiaalia sekä Käypä hoito -suositukset.

Linkit:
I love suu
Parodontiitti Käypä hoito -suositus
Tupakka- ja nikotiiniriippuvuuden ehkäisy ja hoito Käypä hoito -suositus 

EFP Mainfesto
www.facebook.com/EFP.org
www.linkedin.com/in/europeanperiodontology/
twitter.com/perioeurope