Ajankohtaista

Apollonia / Ajankohtaista / Koko Suomi harjaa -kampanja tulossa – poimi materiaaleja verkosta

Koko Suomi harjaa -kampanja tulossa – poimi materiaaleja verkosta

ACFF:n (Alliance for a Cavity-Free Future) World Cavity Free Future -päivä 14.10.2021 toteutetaan Suomessa Koko Suomi harjaa -somekampanjana (#kokosuomiharjaa) viikoilla 39–41.

ACFF on kansainvälinen liittouma, jonka tavoitteena on vähentää hampaiden reikiintymistä kaikkialla maailmassa. ACFF:n kansainvälisen kampanjan sanoma on suunnattu erityisesti suunterveyden ammattilaisille: ”Help us to help you keep cavity-free” – eli auta meitä auttamaan sinua reikiintymisen pysäyttämisessä.

Lue lisää kampanjan kansainvälisestä teemasta ACFF:n sivulta.

Tämän vuoden teema jatkaa vuoden 2020 Koko Suomi harjaa -kampanjaa, joka haastoi suomalaiset vauvasta vaariin harjaamaan hampaansa päivittäin aamuin illoin kahden minuutin ajan (2×2) fluoritahnalla.

Kampanjan pääsivu löytyy Facebookista. Kampanjasivut löytyvät myös Instagramista. Tik Tok:ssa pääset seuraamaan julkaisuja #kokosuomiharjaa kautta.

Pohjoismaissa painopisteenä omahoidossa auttaminen

ACFF:n Pohjoismaisen jaoston 14.10. päivän painopisteeksi on nostettu suunterveydestä huolehtiminen henkilöillä, jotka eivät itse kykene huolehtimaan päivittäisestä suuhygieniastaan, esimerkkinä ikääntyneet ja kaikki päivittäisen avun tarpeessa olevat. Kampanjan tarkoituksena on nostaa esiin ajatus, että suuhygienia on osa päivittäistä hygieniaa ja välttämätöntä suunterveyden ylläpitämiselle. Omaiset ja hoitohenkilökunta tarvitsevat tukea ja ohjausta suuhygienian toteuttamiseen.

Poimi materiaaleja käyttöösi

Suunterveyden ammattilaisten toivotaan haastavan potilaita harjaamaan suositusten mukaan ja käyttämään myös omia kanaviaan kampanjasta tiedottamiseen ja edelleen haastamiseen.

Kampanjaan liittyvää materiaalia ammattilaisten käyttöön:

Kampanjaa tukevat muun muassa THL, Hammaslääkäriliitto, Apollonia, STAL, Farmasialiitto sekä Suuhygienistiliitto. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Colgaten kanssa.

Ole mukana!

Lisätietoja:
Prof. emerita Vuokko Anttonen, vuokko.anttonen (at) oulu.fi
(Koko Suomi harjaa -kampanjan vastuuhenkilö ja kampanjan asiantuntijaryhmän vetäjä, ACFF:n Pohjoismaiden hallituksen Suomen edustaja)