Koulutus

Apollonia / Koulutus / Purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka DC/TMD-FIN- kriteeristön mukaan | ei-jäsenet & hoitohenkilökunta | Verkkokurssi

Purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka DC/TMD-FIN- kriteeristön mukaan | ei-jäsenet & hoitohenkilökunta | Verkkokurssi (58924)

Aika

7.1.2024 - 31.12.2024

Kesto

12 h (16x 45min)

Paikka

Vuolearning verkko-oppimisympäristö

Hinta

595 € (sis. ALV 24%)

Ilmoittaudu viimeistään

31.12.2024

Luonne

Verkkokurssi

Toteutusmuoto

Verkkokoulutus

Erikoisala

Järjestäjä

SHS-Kustannus Oy

Kohderyhmä

Hammaslääkärit, erikoistuvat hammaslääkärit

Tavoite

Hienoa, että uusi, kansainvälinen purentafysiologinen diagnostiikka DC/TMD kiinnostaa! Tämä kriteeristö antaa sinulle teoreettiset valmiudet asiaan perehtymiseksi.

Sisältö

Lämpimästi tervetuloa verkkokurssille, joka on katsottavissa Apollonian verkkokurssialustalla!

Tämän kurssin materiaalit ovat tehneet: professori Kirsi Sipilä, dosentti Ritva Näpänkangas ja HLT, EHL Tuija Teerijoki-Oksa, jotka ovat itse käyneet läpi DC/TMD- diagnostiikkaa koskevan koulutuksen (3-taso).

Kansainvälinen purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka (DC/TMD, Diagnostic Criteria for Temporomandibular Disorders) on tulossa kliiniseen käyttöön myös Suomessa. Tule päivittämään tietosi ja harjoittelemaan käytännössä uutta kansainvälistä kliinistä purentafysiologista tutkimusta ja DC/TMD-FIN diagnostisen kriteeristön käyttöä!

Tämä verkkokurssi antaa teoreettiset valmiudet purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostisen kriteeristön (DC/TMD-FIN) käyttöön purentafysiologisessa tutkimuksessa ja diagnostiikan apuna.

Kurssi ei sisällä kiinistä hands on -harjoittelua, joka sisältyy kansainvälisen INfORM-konsortiumin ohjeistuksen mukaisesti DC/TMD I-tason koulutukseen. Kliininen hands on-harjoittelu on mahdollista suorittaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian järjestämällä DC/TMD II-tason kurssilla.

Verkkokurssi sisältää luentotallenteita, demonstraatiovideon potilaan tutkimisesta, oheismateriaalia sekä verkkotehtäviä. Käy kaikki kurssin osiot läpi järjestyksessä kuuntelemalla luennot, tutustumalla oheismateriaaleihin ja tekemällä verkkotehtävät. Kurssin suorittamisen edellytyksenä on materiaalin läpikäyminen ja verkkotehtävien suorittaminen (70% tehtävistä oikein vastattu). Tarpeen mukaan voit myös uusia verkkotehtävät.

Lisätiedot

Luennoitsijat
prof. Kirsi Sipilä
dos. Ritva Näpänkangas
HLT, EHL Tuija Teerijoki-Oksa

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille sinulle sopivana ajankohtana.
Ilmoittautumisen jälkeen (noin 30 min sisään) saat sähköpostiisi viestin, jonka avulla pääset kirjautumaan verkkokurssialustalle.

Voit tehdä ilmoittautumisen ja suorittaa kurssin myös Apollonian toimiston kiinniolon aikana!

Kurssin suorittaminen
Vuoden 2024 aikana ilmoittautuneille kurssi on auki joulukuun 2024 loppuun saakka.

Voit suorittaa kurssin kerralla tai palata siihen useamman kerran. Kurssin suorittamista varten tarvitset internetyhteyden, tietokoneen sekä mielellään rauhallisen tilan. Myös mobiilikäyttö on mahdollista.

Mikäli tarvitset apua kirjautumisessa tai kurssin suorittamisessa, ota yhteyttä: koulutus@apollonia.fi, puh. 09 6803 120.

Kurssin kesto on yhteensä noin 12 tuntia.