Koulutus

Apollonia / Koulutus / Purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka DC/TMD-FIN- kriteeristön mukaan | Verkkokurssi

Purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka DC/TMD-FIN- kriteeristön mukaan | Verkkokurssi (12023)

Aika

22.2.2023 - 31.12.2023

Kesto

12 h (16x 45min)

Paikka

Vuolearning verkko-oppimisympäristö

Hinta

320 € (ALV 0%).
0 € opiskelijajäsenet
verkkokursseista ei myönnetä erikoistuvien alennusta

Ilmoittaudu viimeistään

30.12.2023

Luonne

Verkkokurssi

Erikoisala

Täydennyskoulutuspisteet

16

Järjestäjä

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry

Kohderyhmä

Hammaslääkärit, erikoistuvat hammaslääkärit

Tavoite

Hienoa, että uusi, kansainvälinen purentafysiologinen diagnostiikka DC/TMD kiinnostaa! Tämä kriteeristö antaa sinulle teoreettiset valmiudet asiaan perehtymiseksi. Ilmoittaudu mukaan!

Sisältö

Lämpimästi tervetuloa verkkokurssille, joka on katsottavissa Apollonian uudella Vuolearning -verkkokurssialustalla!

Tämän kurssin materiaalit ovat tehneet: professori Kirsi Sipilä, dosentti Ritva Näpänkangas ja HLT, EHL Tuija Teerijoki-Oksa, jotka ovat itse käyneet läpi DC/TMD- diagnostiikkaa koskevan koulutuksen (3-taso).

Kansainvälinen purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka (DC/TMD, Diagnostic Criteria for Temporomandibular Disorders) on tulossa kliiniseen käyttöön myös Suomessa. Tule päivittämään tietosi ja harjoittelemaan käytännössä uutta kansainvälistä kliinistä purentafysiologista tutkimusta ja DC/TMD-FIN diagnostisen kriteeristön käyttöä!


Tämä verkkokurssi antaa teoreettiset valmiudet purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostisen kriteeristön (DC/TMD-FIN) käyttöön purentafysiologisessa tutkimuksessa ja diagnostiikan apuna.

Kurssi ei sisällä kiinistä hands on -harjoittelua, joka sisältyy kansainvälisen INfORM-konsortiumin ohjeistuksen mukaisesti DC/TMD I-tason koulutukseen. Kliininen hands on-harjoittelu on mahdollista suorittaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian järjestämällä DC/TMD II-tason kurssilla.


Verkkokurssi sisältää luentotallenteita, demonstraatiovideon potilaan tutkimisesta, oheismateriaalia sekä verkkotehtäviä. Käy kaikki kurssin osiot läpi järjestyksessä kuuntelemalla luennot, tutustumalla oheismateriaaleihin ja tekemällä verkkotehtävät. Kurssin suorittamisen edellytyksenä on materiaalin läpikäyminen ja verkkotehtävien suorittaminen (70% tehtävistä oikein vastattu). Tarpeen mukaan voit myös uusia verkkotehtävät.

Kurssin kesto on yhteensä noin 12 tuntia (16 x 45 min).

Lisätiedot

Luennoitsijat
Kurssin opetuksesta vastaavat prof. Kirsi Sipilä/Oulun yliopisto, dos. Ritva Näpänkangas/Oulun yliopisto ja HLT, EHL Tuija Teerijoki-Oksa/Turun yliopistollinen sairaala

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille sinulle sopivana ajankohtana.
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, jonka avulla pääset kirjautumaan verkkokurssialustalle.

Kurssin suorittaminen
Kurssi suoritetaan Apollonian uudella Vuolearning-verkko-oppimisalulla.

Vuoden 2023 aikana ilmoittautuneille kurssi on auki joulukuun 2023 loppuun saakka.

Voit suorittaa kurssin kerralla tai palata siihen useamman kerran. Kurssin suorittamista varten tarvitset internetyhteyden, tietokoneen sekä mielellään rauhallisen tilan. Myös mobiilikäyttö on mahdollista.

Mikäli tarvitset apua kirjautumisessa tai kurssin suorittamisessa, ota yhteyttä: koulutus@apollonia.fi, puh. 09 6803 120.

Kurssin kesto on yhteensä noin 12 tuntia.